fundraiser

Lions club Ninove proudly presents: “Lioncello”

Onze club startte in 2021 met een nieuwe fundraising activiteit voor onze sociale doelen.

We brengen onze selfmade Limoncello uit: de enige échte “Lioncello”.

Verschillende leden van onze club staken begin 2021 de koppen bijeen om aan de slag te gaan. We nemen immers het ganse productieproces in eigen handen en dit doen we met respect voor de regels van de kunst zodat we de best mogelijke kwaliteit kunnen bereiken.

Ons team schilde de zeste van honderden citroenen. De gele zeste bevat de essentiële oliën die de limoncello zijn frisse smaak geven. De zeste werd  gedurende enkele weken geweekt in alcohol (dit proces heet macereren).

Vervolgens werd de alcohol gemengd met een hoeveelheid water en suiker. Deze verhouding is heel belangrijk om te bepalen hoe zoet of bitter je de limoncello wil.

De laatste stap was het bottelen van de limoncello in onze unieke Lioncello flessen. Deze zijn voorzien van een speciaal etiket en stopsel. We verkopen zelfs ook onze eigen unieke Lioncello glazen!

Inmiddels werden al honderden flessen geproduceerd en verkocht en nog altijd lopen bestellingen binnen. Alle opbrengsten worden integraal geschonken aan sociale doelen in onze streek.

Wil je op de hoogte blijven van ons Lioncello verhaal, bezoek dan onze speciale website: www.lioncello.be

Je kan je er inschrijven op onze nieuwsbrief en we plaatsen er ook recepten voor uitstekende li(m)oncello cocktails.

Tot binnenkort!

Het Lioncello Team

LIONS CLUB NINOVE | LIONCELLO