Lions Ninove

Lions Clubs International werd oorspronkelijk opgericht in 1917 door stichter Melvin Jones in Chicago, Illinois. Vanwaar de naam “Lions”? Melvin Jones was ervan overtuigd dat de leeuw staat voor kracht, moed, trouw en “vital action”. Het acroniem LIONS staat ook voor Liberty, Intelligence, Our Nation’s Safety. Het motto van Lions Clubs International is “We Serve”, vrij vertaald “Wij dienen”.

In de decennia die volgden breidde het aantal clubs zich snel uit, ook tot ver buiten de Verenigde Staten. Wereldwijd telt de associatie Lions Club International intussen zo’n 1,4 miljoen leden in 46.000 clubs in meer dan 200 landen.

Onze club

Lions Club Ninove werd opgericht in 1970 en viert dit jaar dus haar 50ste verjaardag. De club telt zowat 35 leden: Kristof De Roy (voorzitter), Geert Poisson, Paul Claes, Philippe Muys, Jacques De Moor, Bruno Longeval, Eric Creytens, Bart Torrekens, Jacques Heymans, Ignace De Smet, Omer Van Keer, Rik Hoorens, Pieter De Leeuw, Jan Hoorens I, Guy Nachtergaele, Hugo Beeckmans, Filip Malfroid, Edgard Van Oudenhove, Herman Avoux, Christian Vossen, Jan Couck, Jan Van Mileghem, Charly Van Den Bosch, Jan Hoorens II, Luc Missinne, Willy Schadron, Patrick Raes, Jan Troch, Herman Debisschop, Emiel Malfroot, Koen Meganck, Stijn Vander Elst, Bert Jacobs, Rudi Deruytter, Filip Herman, Diether Nachtergaele en Ward Van Kerckhove.

Elke eerste en derde donderdag van de maand komen de clubleden bijeen op de statutaire vergaderingen. Deze gingen tot maart 2020 steeds door in het zaaltje van restaurant Hof ter Eycken, maar sinds augustus 2020 wordt vergaderd in restaurant De Bakermat.

Werking

Lions Club is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. De aansturing van de club gebeurt door het bestuur en de werking wordt voorbereid in verschillende commissies, bijvoorbeeld voor het bepalen van de sociale doelen en de organisatie van de verschillende activiteiten. Het zijn uiteindelijk alle clubleden die het laatste woord hebben op de statutaire vergaderingen.

Lions Club Ninove organiseert elk jaar verschillende grootschalige activiteiten, zoals het Kreeft- en Oesterfestijn, Singers en Swingers en het golftoernooi Lions Ninove Open. Door de coronacrisis kon in 2020 van de grote activiteiten enkel het golftoernooi doorgaan. De opbrengsten van activiteiten worden als fondsen steeds integraal aangewend voor diverse sociale doelen in regio Ninove.

Lions Club Ninove heeft als doelstelling: ‘actief betrokken te zijn bij het maatschappelijke, culturele, sociale en morele welzijn van de samenleving’. Wij zetten ons op allerlei manieren in voor de gemeenschap: in gebaar, maar ook financiële bijdragen, aan lokale-, nationale- en internationale goede doelen.

Voor iedere Lion is het een eer tot de Lions-organisatie toe te treden en te behoren. Door de gezamenlijke inzet ontstaan hechte banden en onderlinge betrokkenheid.

Facebook

U kan ons ook op Facebook terugvinden natuurlijk: https://www.facebook.com/lionsclubninove

Voor jongeren van 20 tot 35 jaar zijn er de Leo Clubs. Bezoek dus zeker ook eens een keertje de website en de Facebook-pagina van Leo Club Ninove: https://www.leoninove.be/ en https://www.facebook.com/leoninove/