Lions Club Ninove werd opgericht in 1970 en vierde in 2020 haar 50ste verjaardag. De club telt zo’n 35 leden: Kristof De Roy (voorzitter), Geert Poisson, Paul Claes, Philippe Muys, Bruno Longeval, Eric Creytens, Bart Torrekens, Jacques Heymans, Jacques De Moor, Ignace De Smet, Herman Avoux, Omer Van Keer, Rik Hoorens, Pieter De Leeuw, Jan Hoorens I, Guy Nachtergaele, Hugo Beeckmans, Filip Malfroid, Edgard Van Oudenhove, Christian Vossen, Jan Couck, Jan Van Mileghem, Charly Van Den Bosch, Jan Hoorens II, Willy Schadron, Patrick Raes, Jan Troch, Herman Debisschop, Emiel Malfroot, Koen Meganck, Stijn Vander Elst, Bert Jacobs, Rudi Deruytter, Diether Nachtergaele en Ward Van Kerckhove.

Elke eerste en derde donderdag van de maand komen de clubleden bijeen op de statutaire vergaderingen. Deze gingen tot maart 2020 steeds door in het zaaltje van restaurant Hof ter Eycken, vervolgens werd sinds augustus 2020 occasioneel vergaderd in restaurant De Bakermat (omwille van de covid 19 pandemie dienden vele vergaderingen digitaal te verlopen). Sinds oktober 2021 wordt vergaderd in restaurant Kelderman.

Werking

Lions Club is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. De aansturing van de club gebeurt door het bestuur en de werking wordt voorbereid in verschillende commissies, bijvoorbeeld voor het bepalen van de sociale doelen en de organisatie van de verschillende activiteiten. Het zijn uiteindelijk alle clubleden die het laatste woord hebben op de statutaire vergaderingen.

Lions Club Ninove organiseert elk jaar verschillende grootschalige activiteiten, zoals het Kreeft- en Oesterfestijn, Singers en Swingers en het golftoernooi Lions Ninove Open. Door de coronacrisis kon in 2020 van de grote activiteiten enkel het golftoernooi doorgaan. De opbrengsten van activiteiten worden als fondsen steeds integraal aangewend voor diverse sociale doelen in regio Ninove.

Facebook

U kan ons ook op Facebook terugvinden natuurlijk: https://www.facebook.com/lionsclubninove

Voor jongeren van 20 tot 35 jaar zijn er de Leo Clubs. Bezoek dus zeker ook eens een keertje de website en de Facebook-pagina van Leo Club Ninove: https://www.leoninove.be/

https://www.facebook.com/leoninove/